‘Yıl sonu depremin izleri silinmiş olacak’

Hatay’da yıkılan 300 bin yapıdan 160 bininin yeniden inşa edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Öntürk, “Hak sahibi sayısı ise 153 bin 383. Şu ana kadar 45 bin 340 konut hak sahiplerine teslim edildi. Her ay düzenli olarak 5 bin ila 10 bin konut teslim ediyoruz. Bu hafta sonu da Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yeni bir konut teslim töreni olacak” dedi. Öntürk, “Antakya merkezinin yüzde 85’i yıkılmıştı. Şu an tüm ihaleler tamamlandı, konut teslimleri başladı. Atatürk Caddesi şehrin kalbidir, orada da son aşamaya geldik. İlk etapta rezerv alanlarına itirazlar oldu, ‘Mülklerimize el koyacaklar, demografik yapıyı bozacaklar’ diye çeşitli söylentiler çıkarıldı. Ama bugün en çok itiraz edenler, bize başvurup kendi ilçelerine de rezerv alanı istiyorlar” diye konuştu. ‘30 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR’ Öntürk, “Hatay’a girdiğinizde vinçleri görüyorsunuz. Şu an dünyanın en büyük şantiyesi Hatay. 25-30 bin kişi burada gece gündüz çalışıyor. Yeni bir şehir inşa ediyoruz ve bu kolay değil” dedi. Öntürk, yıl sonuna kadar Hatay’ın bambaşka bir çehreye kavuşacağını vurgulayarak, “Hatay’da yıl sonu itibarıyla depremin izleri silinmiş olacak. Tüm alanlarda büyük bir değişim yaşanıyor” dedi. ‘500 MİLYON EURO HİBE’ Depremden önce de Hatay’da altyapı eksikleri olduğunu söyleyen Öntürk, “Şehrin altyapısı zaten eskiydi, kötü durumdaydı. Cumhurbaşkanımız Hatay’ın altyapısı için 500 milyon euro hibe etti. Şu an merkezdeki tüm ilçelerin altyapısı bu hibe ile yapılıyor. 15 ilçenin tamamının altyapısını sıfırdan yeniliyoruz. Bu süreç maksimum 2 yıl içinde bitecek” diye konuştu.

Şubat 7, 2025 - 08:00
 0  8
‘Yıl sonu depremin izleri silinmiş olacak’

Hatay’da yıkılan 300 bin yapıdan 160 bininin yeniden inşa edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Öntürk, “Hak sahibi sayısı ise 153 bin 383. Şu ana kadar 45 bin 340 konut hak sahiplerine teslim edildi. Her ay düzenli olarak 5 bin ila 10 bin konut teslim ediyoruz. Bu hafta sonu da Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yeni bir konut teslim töreni olacak” dedi.

Öntürk, “Antakya merkezinin yüzde 85’i yıkılmıştı. Şu an tüm ihaleler tamamlandı, konut teslimleri başladı. Atatürk Caddesi şehrin kalbidir, orada da son aşamaya geldik. İlk etapta rezerv alanlarına itirazlar oldu, ‘Mülklerimize el koyacaklar, demografik yapıyı bozacaklar’ diye çeşitli söylentiler çıkarıldı. Ama bugün en çok itiraz edenler, bize başvurup kendi ilçelerine de rezerv alanı istiyorlar” diye konuştu.

‘30 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR’

Öntürk, “Hatay’a girdiğinizde vinçleri görüyorsunuz. Şu an dünyanın en büyük şantiyesi Hatay. 25-30 bin kişi burada gece gündüz çalışıyor. Yeni bir şehir inşa ediyoruz ve bu kolay değil” dedi. Öntürk, yıl sonuna kadar Hatay’ın bambaşka bir çehreye kavuşacağını vurgulayarak, “Hatay’da yıl sonu itibarıyla depremin izleri silinmiş olacak. Tüm alanlarda büyük bir değişim yaşanıyor” dedi.

‘500 MİLYON EURO HİBE’

Depremden önce de Hatay’da altyapı eksikleri olduğunu söyleyen Öntürk, “Şehrin altyapısı zaten eskiydi, kötü durumdaydı. Cumhurbaşkanımız Hatay’ın altyapısı için 500 milyon euro hibe etti. Şu an merkezdeki tüm ilçelerin altyapısı bu hibe ile yapılıyor. 15 ilçenin tamamının altyapısını sıfırdan yeniliyoruz. Bu süreç maksimum 2 yıl içinde bitecek” diye konuştu.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow