Şiddet mağduru kadına yeni psikososyal destek modeli

MELTEM GÜNEŞ- Bu kapsamda TÜBİTAK işbirliğinde Marmara Üniversitesi tarafından bakanlık ve TÜİK’in katkılarıyla yapılan Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışması yıl sonunda tamamlanacak. Çıkan sonuçlar neticesinde bilimsel kanıta dayalı, mağdurun özel ihtiyaçlarına duyarlı bir psikososyal destek modeli geliştirilecek ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalar başlayacak. Erkeklere seminer Şiddetle topyekûn mücadele için farkındalık çalışmaları da artırılacak. Kadın muhtarlara “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Seminer Programı” oluşturulacak. Erkeklerin yoğun olarak bulunduğu; sanayi bölgeleri, fabrikalar, inşaat şantiyeleri, taksi durakları, kahvehaneler, araç tamir atölyeleri, erkek öğrenci yurtlarında farkındalık seminerleri düzenlenecek. Hukuk fakültelerine ders Kadın konukevlerinde annelerinin beraberinde bulunan şiddet mağduru veya şiddet tanığı çocuklara sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi için çalıştay düzenlenecek. Üniversitelerin hukuk fakültelerindeki öğretim programları da gözden geçirilecek, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunu içeren ders yoksa müfredata eklenecek. Kolluk personeline 6284 Sayılı Kanun kapsamındaki yetki ve sorumlulukları ile olaylara müdahale adımlarını ortaya koymak amacıyla “Kolluk El Kitabı” dağıtılacak.

Aralık 7, 2024 - 16:00
 0  9
Şiddet mağduru kadına yeni psikososyal destek modeli

MELTEM GÜNEŞ- Bu kapsamda TÜBİTAK işbirliğinde Marmara Üniversitesi tarafından bakanlık ve TÜİK’in katkılarıyla yapılan Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışması yıl sonunda tamamlanacak. Çıkan sonuçlar neticesinde bilimsel kanıta dayalı, mağdurun özel ihtiyaçlarına duyarlı bir psikososyal destek modeli geliştirilecek ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalar başlayacak.

Erkeklere seminer

Şiddetle topyekûn mücadele için farkındalık çalışmaları da artırılacak. Kadın muhtarlara “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Seminer Programı” oluşturulacak. Erkeklerin yoğun olarak bulunduğu; sanayi bölgeleri, fabrikalar, inşaat şantiyeleri, taksi durakları, kahvehaneler, araç tamir atölyeleri, erkek öğrenci yurtlarında farkındalık seminerleri düzenlenecek.

Hukuk fakültelerine ders

Kadın konukevlerinde annelerinin beraberinde bulunan şiddet mağduru veya şiddet tanığı çocuklara sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi için çalıştay düzenlenecek. Üniversitelerin hukuk fakültelerindeki öğretim programları da gözden geçirilecek, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunu içeren ders yoksa müfredata eklenecek. Kolluk personeline 6284 Sayılı Kanun kapsamındaki yetki ve sorumlulukları ile olaylara müdahale adımlarını ortaya koymak amacıyla “Kolluk El Kitabı” dağıtılacak.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow