İstanbul’da 600 bin evin her an yıkılma riski var

Bakan Kurum, İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “Asrın İhyası: Güçlü Yarınlara 6 Şubat Depremleri Sempozyumu”nda deprem bölgesinde yaklaşık 1 milyon bağımsız birimin hasar gördüğünü, bölgedeki yapı stoğunun altıda birinin ya yıkılmış ya da ağır hasarlı durumda olduğunu anımsatarak “14 milyon vatandaşımız, yani nüfusumuzun yaklaşık yüzde 16’sı bu yıkımdan doğrudan etkilenmişti” dedi. Kurum, “Şu ana kadar asrın ihyası için, 75 milyar doları yani 2,6 trilyon lirayı aşan dev bir yatırım yaptık. 201 bin 580 konut ile iş yerimizin anahtarlarını teslim ettik. 2025’in sonuna geldiğimizde, deprem bölgemizin tamamında 453 bin ev ve iş yerimizi oradaki hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” bilgisini paylaştı. ‘Dönüşümü hızlandırmalıyız’ Bakan Kurum, Malatya’da 201 bininci konutun anahtarlarını verirken, aynı anda Konya’da bir binanın kendiliğinden çöktüğüne şahit olduklarını dile getirdi. Ege Denizi’nde meydana gelen depremlere de değinen Kurum, şunları söyledi: “Bizim için önemli olan hem kendiliğinden yıkılan binaların hem de bu durmayan sarsıntıların verdiği mesajdır. Her iki hadise depreme hazırlık mücadelemizin ne kadar acil olduğunu, ne kadar büyük bir milli güvenlik meselesi olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Bugün, özellikle İstanbul’umuzun yeni bir depremi kaldıracak gücü yoktur. Sadece İstanbul’un değil ülkemizin de maalesef böyle bir depremi kaldıracak gücü yok. İstanbul’daki 7.5 milyon konut ve iş yerinin 1.5 milyonu yüksek risk altında. Ne yazık ki milyonlarca İstanbullu kardeşimiz, tıpkı Konya’daki bina gibi her an yıkılacak 600 bin evde oturmakta. İstanbul’da başlattığımız dönüşüm uygulamalarını daha da hızlandırmak zorundayız.” ALTUN: KRİZ SÜRECİNDE DOĞRU BİLGİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, depremin ardında başlatılan ihya çalışmaları içerisinde fiziki yapıların inşası yanında afetten etkilenen vatandaşların huzurunun ve güvenliğinin tesisi ve toplum genelinde sağlıklı bir bilgi akışının temininin hayati önemde olduğuna dikkat çekti. Altun, “Bir yandan krizlerin olmaması için çabalamalı, öte yandan krizlere karşı hazırlıklı olmalıyız. İletişim Başkanlığı olarak bizler, bilhassa kriz yönetimi sürecinde yanlış bilgi ve algı operasyonlarına karşı hızlı, doğru ve etkili bilgi akışının sağlanması için çalışıyor, bu süreçte etkin mekanizmaları kurumsallaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Şubat 5, 2025 - 08:00
 0  12
İstanbul’da 600 bin evin her an yıkılma riski var

Bakan Kurum, İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “Asrın İhyası: Güçlü Yarınlara 6 Şubat Depremleri Sempozyumu”nda deprem bölgesinde yaklaşık 1 milyon bağımsız birimin hasar gördüğünü, bölgedeki yapı stoğunun altıda birinin ya yıkılmış ya da ağır hasarlı durumda olduğunu anımsatarak “14 milyon vatandaşımız, yani nüfusumuzun yaklaşık yüzde 16’sı bu yıkımdan doğrudan etkilenmişti” dedi. Kurum, “Şu ana kadar asrın ihyası için, 75 milyar doları yani 2,6 trilyon lirayı aşan dev bir yatırım yaptık. 201 bin 580 konut ile iş yerimizin anahtarlarını teslim ettik. 2025’in sonuna geldiğimizde, deprem bölgemizin tamamında 453 bin ev ve iş yerimizi oradaki hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” bilgisini paylaştı.

‘Dönüşümü hızlandırmalıyız’

Bakan Kurum, Malatya’da 201 bininci konutun anahtarlarını verirken, aynı anda Konya’da bir binanın kendiliğinden çöktüğüne şahit olduklarını dile getirdi. Ege Denizi’nde meydana gelen depremlere de değinen Kurum, şunları söyledi:

“Bizim için önemli olan hem kendiliğinden yıkılan binaların hem de bu durmayan sarsıntıların verdiği mesajdır. Her iki hadise depreme hazırlık mücadelemizin ne kadar acil olduğunu, ne kadar büyük bir milli güvenlik meselesi olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Bugün, özellikle İstanbul’umuzun yeni bir depremi kaldıracak gücü yoktur. Sadece İstanbul’un değil ülkemizin de maalesef böyle bir depremi kaldıracak gücü yok. İstanbul’daki 7.5 milyon konut ve iş yerinin 1.5 milyonu yüksek risk altında. Ne yazık ki milyonlarca İstanbullu kardeşimiz, tıpkı Konya’daki bina gibi

her an yıkılacak 600 bin evde oturmakta. İstanbul’da başlattığımız dönüşüm uygulamalarını daha da hızlandırmak zorundayız.”

ALTUN: KRİZ SÜRECİNDE DOĞRU BİLGİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, depremin ardında başlatılan ihya çalışmaları içerisinde fiziki yapıların inşası yanında afetten etkilenen vatandaşların huzurunun ve güvenliğinin tesisi ve toplum genelinde sağlıklı bir bilgi akışının temininin hayati önemde olduğuna dikkat çekti. Altun, “Bir yandan krizlerin olmaması için çabalamalı, öte yandan krizlere karşı hazırlıklı olmalıyız. İletişim Başkanlığı olarak bizler, bilhassa kriz yönetimi sürecinde yanlış bilgi ve algı operasyonlarına karşı hızlı, doğru ve etkili bilgi akışının sağlanması için çalışıyor, bu süreçte etkin mekanizmaları kurumsallaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow